PADDLE BOARDING, un nou sport acvatic progresiv, antrenament pentru minte și toți mușchii corpului

17 noiembrie 2023
PADDLE BOARDING, un nou sport acvatic progresiv, antrenament pentru minte și toți mușchii corpului

Paddleboardingul este o activitate distractivă pentru tine și familia ta, dar este și bună pentru sănătatea ta.

Paddleboarding-ul este un antrenament grozav de vară pentru întregul tău corp.

 

Un pic de istorie
Stand Up Paddle - SUP - paddleboarding-ul este un tip relativ nou de sport recreațional și de divertisment. SUP paddleboarding este un sport global cu origini hawaiene încă de la mijlocul anilor 1960, când localnicii îl practicau cu plăci grele din lemn, dar au experimentat și plăcerea răcoritoare a sportului. În ultimii zece ani, paddleboarding-ul a devenit un sport de masă datorită plăcilor gonflabile care beneficiază de mobilitate și independență. Și cu costumele potrivite, paddleboarding-ul poate fi practicat și în lunile mai reci.

 

Antrenamentul echilibrului
Paddleboardingul necesită echilibru pentru a sta în picioare pe placă, adică reglarea aparatului tău vestibular - sistemul tău senzorial care asigură echilibrul și orientarea în spațiu. Aceasta înseamnă că vă veți antrena atât forța de bază pe placă, cât și picioarele pentru a menține echilibrul pe placă. Prin atingerea echilibrului dorit, paddleboarding-ul te va ajuta să fii mai calm și mai concentrat în viața de zi cu zi.

 

Exerciții pentru întregul corp
Crezi sau nu, trebuie să angajezi musculatura întregului tău corp pentru a-ți stăpâni paddle board. Aceasta înseamnă că, în timp ce faci paddleboard, vei lucra mușchii spatelui, trunchiului, brațelor, picioarelor, umerilor, așa că nu fi surprins dacă la sfârșitul călătoriei te simți epuizat, dar vei fi mulțumit.

 

Antrenament cu impact redus
În general, paddleboarding-ul este un antrenament cu impact redus, ceea ce înseamnă că nu poate provoca leziuni serioase ligamentelor sau tendoanelor musculare. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă și că este benefic pentru unii sportivi care suferă de dureri de genunchi sau șold.

 

O modalitate de a pierde în greutate
Paddleboardingul poate ajuta la reducerea grăsimii corporale la fel de mult ca și dieta. Cantitatea de calorii arse la paddleboarding este foarte mare. De asemenea, paddleboarding-ul este de obicei un tip de exercițiu distractiv la care te poți bucura și de a participa activ, mai degrabă decât să te plictisești.


Îmbunătățește sănătatea inimii
Paddleboardingul poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral sau atac de cord. Acest lucru se datorează faptului că paddleboarding-ul este similar cu antrenamentul încrucișat, alergarea și aerobic, toate acestea ajută în mare măsură sănătății cardiovasculare și previn un risc mai mare de boli de inimă.

 

Armonie pentru minte și corp
Paddleboarding-ul este greu de stăpânit, mai ales atunci când doar dezvoltați capacitatea de a vă echilibra pe placa în sine. Totuși, atunci când reușești să te agăți de sus cu ușurință, vei simți cât de concentrat ești, în același timp într-o stare meditativă și foarte departe de toate gândurile stresante. Această fuziune a minții și a corpului îi face pe mulți să nu renunțe niciodată la paddleboarding.


Dacă vrei să încerci acest sport fără riscuri pentru sănătatea ta, consultă sfaturile noastre de siguranță:

1. Alegeți o placă mai largă
Dacă ești începător, este recomandat să alegi o placă mai lată și mai groasă. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți stabil și echilibrat.
2. Alegeți paleta potrivită
Regula aici este că vâsla trebuie să fie cu aproximativ 25 cm mai lungă decât tine pentru a asigura o bună aderență și o vâslire adecvată.
3. Începeți în ape calme pentru început.
Dacă ești începător, va dura timp să te obișnuiești cu tabla și cu poziția ta pe aceasta. De aceea este important să începeți antrenamentul în ape calme.
4. Învață să cazi.
Nu poți practica paddleboarding dacă nu poți înota. Va trebui să cazi de pe tablă și trebuie să știi cum să te întorci pe ea. Căderea corectă este cea mai importantă parte a oricărui sport nautic, deoarece te împiedică să te rănești.
5. Nu consumați alcool.
Pentru a fi adecvat în timpul provocării cu apă, trebuie să fii limpede la minte.
6. Nu te uita la picioarele tale.


HELPFUL26 octombrie 2023

• How to set up your SUP • How to inflate and deflate your SUP • How to store your SUP • INFOGRAPHICS with PDF files

citeşte mai mult
De ce să alegeți o placă gonflabilă de paddle SUP?16 octombrie 2023

• Aveți spațiu limitat de stocare? • Veți călători cu mașina, trenul, autobuzul sau avionul?

citeşte mai mult
Ce este o placă de paddle Stand Up Paddle (SUP)?4 septembrie 2023

• Cum să alegi placa de paddle SUP potrivită • Unde să practici SUP Paddle Boarding • Cum să vâsliți un SUP Paddle Board • Cum să navighezi pe valuri cu o placă de paddle SUP

citeşte mai mult